Gjenbruk er også fint!

Jeg har i mange år vært stor tilhenger av finn, salgsider på facebook og nå letgo. Så og si alle møbler vi har er gjenbruk. I samfunnet vårt i dag er det blitt veldig dårlige holdninger med tanke på bruk og kast. Alt ødelagt skal kastes og ikke fikses lenger, "vi kjøper bare ny, den er ikke så dyr". Dårlige holdninger når vi tenker på miljøet og hvor mye skader, våre holdninger har på naturen rundt oss, er bare skikkelig trist. 

Jeg gjør mitt lille "bidrag" med å sortere plast, papir og restavfall, bruke aluminium flasker og skåler (i stedet for plast), men jeg er også en stor fan av gjenbruk. "One man's trash is another man's treasure" Det som er søppel for noen er gull for noen andre. Så og si alt av møbler vi har her i hus er gjenbruk. Sofaen, stuebordet, skjenken, vitrineskapet, sofabordet, sengen til barna, reolene på barnas rom, kjøkkenbordet, garderobeskapet. Alt dette har vi enten fått gratis eller kjøpt billig. Ikke fordi vi er nødt, men fordi vi velger det. Jeg har pusset opp mye av møblene og satt mitt "preg" på det og da tenker jo jeg selvfølgelig hvorfor gjør ikke andre dette også? 

Hvorfor må alt være nytt? Er det så forferdelig å bruke noe, noen andre har brukt før deg? Jeg vasker ting vi får fra andre veldig nøye, så det er virkelig ikke et problem. I tillegg så blir jeg alltid like fornøyd når jeg finner akkurat det jeg har lyst på til en billig penge i forhold til butikken. Hvorfor kan ikke flere gjøre det også? Ta det med ro, vi er ikke gnitne. Er det noe vi trenger og vi ikke får fatt i det så kjøper vi jo selvfølgelig nytt. Jeg mener ikke at du aldri skal kjøpe noe nytt igjen, men tenke over valgene dine. Velge et fint brukt møbel, i stedet for å kjøpe nytt, en gang i blant, hvis flere gjorde det, så ville vel det kanskje spilt en liten rolle i det hele og store bildet? 

#barenoentanker #miljø 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jenny Christine

Jenny Christine

26, Bergen

Hei jeg heter Jenny Christine er 26år, gift og mor til tre nydelige gutter. Lever familielivet og det som interesserer meg er familien min, venner, mat, interiør, oppussing av gamle møbler, en god film eller serie og mye mer.

Kategorier

Arkiv

hits